WAT VOOR VRAGEN?

Het werk wat ik doe is soms moeilijk in woorden te vatten. De meeste cliënten en coachees geven aan: “Ik kan niet goed omschrijven wat ik heb gevoeld, meegemaakt, gezien. Je moet het gewoon zelf ervaren!” Met wat voor vragen komen mensen bij mij?

“Ik heb al zoveel gedaan en toch kom ik een bepaald thema elke keer weer tegen.”
Dit klopt, want dit thema is vaak nog niet in alle lagen opgelost. Mentaal kun je het snappen en heb je keuzes gemaakt om het anders te doen, je hebt het verdriet gevoeld, je weet misschien ook al waar het zich uit, fysiek in je lijf, maar hebt vaak nog niet door dat er ook op energetisch niveau iets geheeld mag worden.

“Mijn kind gedraagt zich zo vreemd, dat is toch niet normaal?”
Bij kinderen zie je vaak gedragingen, zoals extreme boosheid, agressief gedrag, zeer teruggetrokken gedrag, sombere gedachten. Allemaal gedragingen die niet horen bij een kind dat vrolijk en speels hoort te zijn. Maar ook bij jezelf kan je merken dat je je op een manier gedraagt wat je eigenlijk niet wil. Het blijkt dat we veel last kunnen hebben van energieën die niet bij jou of een kind horen te zijn; je hebt last van patronen uit de familielijn en/of gebeurtenissen uit dit of een vorig leven.

“Ik heb zo’n last van de huidige maatschappij en alles wat moet.”
Vooral hoog gevoelige mensen kunnen last hebben van alles wat op ze afkomt, zoals drukte, social media, drukke kinderen, gevoelens van anderen, energieën die aanwezig zijn in een ruimte en/of bij anderen en/of emoties (verdriet, boosheid) die je van een ander overneemt. Langzamerhand voelen ze zich verloren en zijn ze totaal niet meer in verbinding met zichzelf. Je wordt als het ware geleefd door de vele prikkels van buitenaf en bent niet meer bezig met wat wil en waar je naar verlangt.

“Er is zoveel strijd tussen mij en een ander of strijd tussen de kinderen. Ik weet niet meer wat ik kan doen, heb van alles geprobeerd.”
Als ziel hebben we elkaar al vaker gezien. In allerlei vorige levens zijn we dader en slachtoffer geweest en hebben we elkaar dingen aangedaan. Wanneer deze situaties niet zijn geheeld, zie je in het huidige leven nog steeds frictie, irritatie. Ga ervanuit dat elke irritatie bij een ander uiteindelijk te maken heeft met iets wat je in jezelf nog mag helen! In plaats van dat je de ander de schuld geeft, word je juist uitgedaagd om je triggers van buitenaf te onderzoeken en los te laten wat je mag loslaten.

“Ik wil graag zelf leren helen.”
Ben je al wat meer bewust van jezelf en wil je graag zelf leren helen? Een mooie vraag, want ik geloof erin dat iedereen het kan. Dus ja, ik begeleid je graag om zelfheling toe te passen, wat ook handig kan zijn bij je eigen kinderen.
Of wil je nog een stap verder? Heb je de wens om volledig in je kracht te gaan staan?
Lees dan
hier over bewust meesterschap…

Herken jij je in een van deze vragen, of heb je een andere vraag en wil je weten of ik je erbij kan helpen, neem contact met me op!“Mirjam gaat met je op zoek naar je oorspronkelijkheid. Wonderbaarlijk snel ontdek je met haar waar je kracht zit. Ze leert je om hier steeds naar terug te keren.”

- Jos van H. -
ERVARINGEN VAN ANDEREN

Stress, negativiteit, drukte
“De negatieve, drukke energieën van mijn gezin, de getreste energieën van vriendinnen, de negatieve, boze en dwingende energieën van collega’s, de drukte in deze maatschappij… Ik zoog ze op als een spons en werd hierdoor zelf een vat van boosheid en verdriet. Ik voelde me gejaagd en machteloos en werd wanhopig van de gedachte dat dit de eerste twintig jaar niet zou gaan veranderen. Ik kreeg de kans om bij Mirjam in coaching te gaan. Mirjam is puur en eerlijk. Wat een verademing. Mirjam doet niet net alsof, maar zegt hoe het werkelijk is. Ze vertelt je ook niet hoe het volgens de maatschappij hoort, maar ze laat je zelf ontdekken wat voor jou kan werken.
Mirjam, dank je wel voor de ‘spirituele’ handvatten die je me hebt gegeven om in deze maatschappij te kunnen overleven. Dank je wel voor je eigen openheid en eerlijkheid dat het een lange weg is, waarin we constant getest worden. Dank je wel dat je geen positiviteitsleer predikt, maar dat je toegeeft dat er boosheid en verdriet mag (zelfs moet) zijn. Mijn zelfvertrouwen heeft een positieve boost gekregen en ik heb geleerd wat werkelijk belangrijk is en dat ik me voor heel veel dingen mag en kan afsluiten.”
- Tinus v. M -

Controle en perfectionisme
“In mijn huidige werk was ik geneigd om alles vast te leggen en controle te willen hebben. Het liefst in tabellen, kpi’s, sla’s en noem zo nog tien andere manieren. Op basis van die cijfers kunnen we dan rationeel beslissen. Ik ben niet anders gewend dan dat ik mijn beslissingen op cijfers, feiten enz. baseer. Ik was er al wel van overtuigd dat er een kant is die niet meetbaar is, en die wel het verschil maakt. Maar wat dat was en hoe ik daar het verschil mee kon maken, was een groot grijs gebied. In mijn intakegesprek wist Mirjam precies te benoemen wat dat niet meetbare was: signalen/energie. Door de manier waarop Mirjam situaties aanvoelt en die op een basale, non nonsens en nuchtere manier weet te vertalen, heb ik geleerd signalen niet meer te rationaliseren, maar kan ik ze nu fileren tot de bron. Als je op die manier situaties, beslissingen enz. kunt voelen, dan krijg je duidelijke kapstokken waar je mee aan de slag kunt. In mijn coachingstraject heeft zij mij laten zien dat iedereen hard kan werken, maar niet iedereen kan de juiste dingen op het juiste moment met de juiste mensen doen. Daarmee maak je wel het verschil en dat is volgens mij ook de belangrijkste rol die ik als manager heb.”
- Arend V. -

Fysieke klachten
“Reeds enkele maanden had ik last van hoofdpijn, een trillend ooglid, pijn in mijn schouders en maag/buik. Nog voordat ik Mirjam in het echt had gezien, had ze al vanaf afstand een analyse gemaakt, en daar kwam uit dat mijn energiecentra rond mijn hoofd en mijn buik geblokkeerd zaten. Ook de andere zaken die ze vertelde op basis van deze analyse bleken allemaal te kloppen. Het was vooral een heel fijn gevoel van herkenning en erkenning te krijgen rondom thema’s die ik van mezelf al wist. Vervolgens mocht ik een heling ondergaan en ging ze negatieve energieën/blokkades bij me weghalen. Na een tijdje viel ik in slaap. Het was heerlijk ontspannend. Daarna bespraken we het samen. Ik voelde meteen dat mijn trillend oog weg was en ook mijn schouderpijn! Heel gek. Ze gaf me handige tips mee om verder te kunnen en veel inzichten. Het is onzichtbaar wat Mirjam exact doet, maar het is zeker voelbaar en het werkt. Als persoon komt ze ook heel warm en begripvol over, en met de beide voeten op de grond. Het is zeker geen zwevend gedoe en dat maakt het ook fijn en behapbaar. Bedankt!”
- Kristien M. -

Weinig energie
“Wat bijzonder was het! Het heeft wel wat bij me losgemaakt. In de praktijk van Mirjam heeft ze me, een intensieve energetische heling gegeven. Ook heeft ze me geleerd hoe ik mijn energieveld kan verkleinen, iets wat voor mij totaal nieuw was, maar wat heel fijn is, omdat ik - doordat deze zo groot was - alle signalen en energieën van anderen opving.
Toen ik die nacht opstond voor een sanitaire stop, keek ik even in de spiegel en ik geloofde mijn ogen niet. Was ik dat? Ik herkende mezelf bijna niet. Lag vooral aan mijn ogen die veel intenser stonden. Nu, een paar weken later, voel ik me vooral rustiger en is het makkelijker om me uit te spreken en voor mezelf op te komen. Ook andere mensen zeggen tegen me dat ik er anders uitzie. Bijzonder toch?
Maar waar ik echt kippenvel van kreeg, was dit. Mirjam schreef dat ze een totale verkramping, met name rondom mijn keel voelde, wat te maken had met de oma (die ik nooit heb gekend) van mijn vaderskant. Zij heeft in haar leven niet veel mogen zeggen/uiten. Ze had een doodgeboren kindje en mocht daar niet over praten. In de oorlog heeft ze veel angst en verdriet gehad. Ik heb daar een verhaal over geschreven (let op de woordkeuze):
Aan het einde van de oorlog wonen we in Zeeland. Op een dag worden we gebombardeerd. Als het luchtalarm gaat, zeg ik mijn kinderen dat ze onder de tafel moeten gaan zitten. Zelf kruipen we er ook bij. Mijn hart klopt en het lijkt wel alsof mijn keel wordt dichtgeknepen. Maar ik laat niet merken hoe bang ik ben. Ik bid tot God en vraag of we mogen blijven leven. Ik heb al eens een kind verloren, dat kan ik niet nog een keer aan. Om ons heen horen we de vliegtuigen aankomen vliegen en de bommen vallen.
Ik heb het (over de verkramping in de keel) gewoon letterlijk opgeschreven! En dit was anderhalf jaar geleden… Pfff…hoe bijzonder is dit?”
- Christina A. -

“Hulp is iemand de kracht geven er zelf iets aan te gaan doen.”

- Joanna Trollope -